Teknik- & industrihistoria

Sweet Home Arstuga >>

- Teknik- &
   industrihistoria

- Transport &
   infrastruktur
- Övrigt

Teknik- & industrihistoria


Ett av mina fritidsintressen är teknik- & industrihistoria. Min ambition är att lägga ut lite av detta intresse här. Jag tänker på lite info om och bilder av gamla hyttor och bruk och liknande, typ:

Sågar etc.
Startsida Nors Ångsåg Björnö såg Kvarnar

Gruvor, hyttor & bruk
Startsida Östvärmland Västvärmland Övrigt

Övrigt
Täljstensbrott Fordon Diverse Länkar

En annan aspekt på detta är transporter och kommunikationer.


Transport & infrastruktur

Detta tillhör för övrigt i allra högsta grad också mitt jobb – kulturgeografi: kommunikationernas inverkan på samhällsstrukturen, landskapet, människors rörlighet etc., såväl förr som nu.

Än så länge finns min gamla sajt om Bosjöbanan, mitt H0-projekt om DVVJ och ett planerat 0e-projekt. Därtill lite bilder från två fotoexkursioner till Inlandsbanan (inom Värmland), lokmuseet i Grängesberg, f.d SVJ/HFJ, f.d NKLJ samt lite diverse.

Normalspår
DVVJ Inlandsbanan Grängesberg Diverse

Smalspår
Bosjöbanan SVJ/HFJ NKLJ Diverse

Övrigt
0e-bana Arvet? Ungdomssynder (Nåt mer?)

Länkar
Förebild Museer, föreningar Modeller Bilddatabaser


© &c.

Alla bilder är tagna av mig, om inget annat anges. Jag tycker Copyright ibland är ett dumt påfund, speciellt i ett sånt här sammanhang. Därför är det fullt tillåtet att låna bilder här - även om jag tycker det är kul om man frågar först. Om inte annat för att jag är nyfiken på vart de ska användas! :-)

Mer planeras komma efter hand, bilder och lite infotext, samt diverse länkar. Min ambition är att ingen av webbplatserna ska bli klar.

Innehållsförteckningar för tidningen Allt om Hobby (årsvisa) 1971-1990, samt de flesta av Allt om Hobbys olika böcker om MJ 1987-2006 (uppdaterad 070119!): hämta >>

Förteckning över Hans Svenssons (HanS i Lunde) alla artiklar i bl.a. Allt om Hobby, 1974-2004: hämta >>


Stefan Nilsson 2005 Info