Åter teknik- & industrihistoria >>

Sweet Home Arstuga >>

JJ - Johannas Jvg

040503:
Arv 1 Johanna fick en Piko grundsats med "PCE" snabbtåg ("spetståg"!) och rälsoval, och hon har själv begärt flera gånger att vi ska bygga ihop och köra.

Arv 2 Hon fyllde fyra år senare i maj 2004, så lite i förskott fick hon detta. Banan är nu monterad på klassiskt manér: spånskiva i källaren.

Arv 4 Där ryms både Johannas och pappas tåg, på konsolhyllor. Lite flexräls så blev hennes bana också lite längre.


050531:
Arv 5 Efter idé av Iain Rice tog jag upp ett hål i Johannas tågskiva, enligt Rice "en klassisk 4x8 med cockpit". På det sättet når hon betydligt mer från körplatsen, utan att det tar alltför mycket av skivans yta.

Arv 6 Här syns cockpiten. Rice föreslår att bron görs öppningsbar, men den här får vara fast. Däremot tyckte jag det fanns en vits i att ha en bro just här.

Arv 7 Här syns hela banan igen, med husen utställda. Mycket mer kan göras, men det får hon bestämma själv...

Arv 8 Vänstra delen. Här kan en eller ett par industrier placeras, t.ex. Spåret fungerar som godstågsuppställning.

Arv 9 Högra delen. Villaområde, eller nåt. Ett stickspår finns det plats för.


060115:
Arv 10 Det blev lite för lite kört för att det skulle funka bra med 2R DC... Så det blev en Märklin digital startats istället. Därtill har jag lånat ut ett diesellok i skala 0 - 1/45 med två passagerarvagnar, som Johanna kan lyfta av taken på och sätta folk inuti.

Arv 11 Banan byggde jag upp på 50 mm frigolit, så det blev lite landskap. Två slingor korsar varann i två plan i bakgrunden.


 


Nya spårplanen.

Arv 12 Fast jag vet inte hur pigg hon är på att köra jämfört med att hålla på med de små figurerna... Men vi kan ju plocka av räls och vagnar och bygga med dem på golvet i hennes rum också - ytterligare en fördel med Märklins C-räls.


Stefan Nilsson 2005 Info