Välkommen till VAS -
Värmlands Arkeologiska Sällskap!
Information

Position: > Första sidan > Om webbplatsen


Om VAS webbplats

VAS hemsidor är i första hand avsedda att sprida information om föreningen och dess aktiviteter, inte bara till medlemmar utan även till andra intresserade.

Hemsidornas innehåll är uteslutande skrivet av medlemmar i VAS och tillhör därför dem. Däremot är vi glada att bli citerade men då måste källan anges tydligt, helst genom webbadressen: http://www.arstuga.org/vas/

Webbplatsen har strukturerats så att det alltid ska vara lätt att navigera mellan de olika sidorna och att man ska veta var man befinner sig i strukturen. Detta visas genom länkarna vid Position högst upp på varje sida. En lista över de olika sidorna i respektive sektion finns under länken Översikt.

För att navigera krävs att ens webbläsare kan hantera tabeller, ramar, Javascript med mera. För moderna webbläsare krävs att funktionerna för Javascript och stilmallar (Style Sheets) är aktiva. Däremot använder sig VAS inte av s.k. cookies.

Webbredaktören tar mycket gärna emot synpunkter på allt som rör hemsidorna: innehåll, struktur, layout, funktionalitet, tydlighet, navigering etc.

Samtliga hemsidor på VAS webbplats har framställts med den enkla textredigeraren EditPad, samt en billig men mycket bra, svensk HTML-editor som heter HTML Edit 5.1 på PC. Sidorna har testats gällande form och funktion i Netscape 4, Mozilla, Internet Explorer 5, 6 och 7 samt Opera 5, 6 och 7. Dock kan ändå funktionsfel och formproblem finnas, meddela då detta till web-redaktören.

Sidorna har testats i en s.k. validator, tillgänglig hos W3C.org, och där blivit godkända för både HTML 4.01 och CSS.
Valid HTML 4.01!  Valid CSS!


Hjälpande händer

Mycket av problemen som uppstått för en nybörjare på HTML-kodning har kunnat lösas genom Annica Tigers förnämliga HTML-guide - rekommenderas!

Webbplatsen har gratisutrymme och e-post hos arstuga.org, en domän tillhörande webbredaktören. Därmed man slipper reklam på sina sidor, vilket är väldigt skönt!

Gästboken tillhandahålls av www.olzzon.com och är gratis med reklamfinansierad.

Första sidan

Om VAS
VAS aktiviteter
Skärvan
VAS styrelse
Bli medlem!

Värmländsk arkeologi
Litteratur
Projekt
Bilder etc.

Om webplatsen
Översikt
Skriv i gästboken!
Sök
Länkar
Tipsa om VAS!
VAS som startsida

Föreningar m.m.
KAS
Saxe knutar
Föreningen Vikingaleden
Värmlands Museum

VAS In English

 
Web-redaktör: Stefan Nilsson · © VAS Upp