Arstuga – Loftboden (2)

Monica på loftet.

Monica på loftet (44 kb) Framsidan var klädd med locklistpanel som var ganska väderbiten. Dock finns en man i Malung som gör trärosor och han var ute efter just sån panel. Det han betalade för panelen räckte till att köpa en stege, som vi just då behövde!

Det saknades stege eller trappa upp till övre delen, så vi fick klättra. Dörren som Monica sitter i hade handtag i form av snidade trähästar.

Loftet är ganska litet, bara ca 5 x 3 meter, men samtidigt ganska lagom som till exempel gäststuga, pysselrum eller blivande tonårsrum. Vi har tänkt att ha öppet ända upp i nock och göra sovloft ovanpå det lilla rum som finns till höger. Det utrymmet tänkte vi ha som redskapsbod.

Vi ska också sätta in en liten kamin och ta upp för ett par fönster. Annars har vi tänkt behålla det ganska intakt, förutom att vi inte ska ha någon panel på framsidan.

Timret var mestadels ganska bra, även om en del knutar inte längre fyllde nån funktion. Dessutom var tre stockvarv i nordöstra hörnet helt borta, så det blir lite nytimring. Loftboden är helt byggd i rundtimmer med plattbilade insidor.