Arstuga – Bygget (5)

Säsongen -04 igång!

Sommaren -04 igång! (47 kb) Jag har i dagarna lagt på de sista stockar som ska på plats, innan de långa ovanför fönster ska läggas dit. Det kommer att bli en komplicerad och tidskrävande övning... Men det är skönt att komma igång efter 1,5 års uppehåll!

Det jag gjort nu är att lägga dit överstockarna på mellanväggarna till köket, göra klart en kort gavelstock samt sätta dit gåtar i gavelfönstrens öppningar. Jag använde också ett 4-tons spännband och klämde ihop kortstockarna i mellanväggarna, så nu stämmer höjden nästan.Dörr till köket (50 kb) Det som kommer att bli mest tidskrävande inför nästa steg är att få hörn och väggsektioner att stämma ihop, i längd, i vinkel och i höjd. Västgaveln skevar något i vinkel men det är minimalt och avståndet är bara 2 cm fel. Södra långväggen blir däremot ett betydligt större pussel, då det är en enda lång stock och 4 väggsektioner.

Å andra sidan måste ställningen nu höjas så att nästa varv kan läggas på jämns med fotknölarna. Det kommer också att ta sin tid...Mer kommer!