= Små Skärvor nr 1/99 =

1/99 • 2/99 • 3/99 • 4/99
2000 • 2001
Klipp ut
och sprid till intresserade de värvningstalonger som finns med i Skärvan från och med detta nummer (sidan 11-12). De flesta föreningar verkar ha råkat ut för samma fenomen som VAS: antalet medlemmar sjunker, det är svårt att värva nya, etc.
Vi hoppas dock att detta är ett övergående fenomen, där olika åtgärder förhoppningsvis skall vända den negativa trenden. Ett led i detta är olika sätt att värva medlemmar. Det kräver dock att du som enskild medlem hjälper till att sprida kännedom om VAS existens.

Förra numret
var ju ett temanummer om Skramle. Som nämndes inledningsvis är det tänkt att det fjärde numret varje år skall ha formen av temanummer eller något i den stilen. Därför behöver vi förslag på teman: skicka in sådana. Vi har nu haft först Saxholmen (2/97) och Skramle (4/98). Vad vill ni läsa om till vintern?

Arkeologen
vid Värmlands Museum Hans Olsson, riktar från och med detta nummer också en uppmaning till er andra professionella arkeologer. Hans har på sidan 8 skrivit del 1 i en serie som han kallat ”Värmländska fornlämningar” som är tänkt att hålla på i några nummer.
Utmaningen ligger i att också ni andra skall skriva om speciella fornlämningar som ligger er varmt om hjärtat. Kanske kan man sedan ha en omröstning om ”årets fornlämning”?
Fatta pennan och skriv!


 

Johan Uggla
är en herre som vid olika arbeten i 1920- och 1930-talens Dalsland kom till platser där det fanns Rônnekullar. Han har skrivit ner sina minnen i samband med detta och givit oss tillfälle att publicera texterna i Skärvan – Tack för det!
Vi har valt att göra en miniserie av dem. Del 1 publicerades i Skärvan 3/98, del 2 finns i detta nummer och resterande tre delar kommer i numren framöver.

Som ett
resultat av Johan Ugglas första artikel fick vi också en artikel från Bengt Odenstedt, som riktar in sig på namnet Rônnekullen.
Man kan ju inte låta bli att undra vilka andra av våra ortnamn som rônne finns i: Rônnevål?

Kontaktombuden
har på senare år också blivit färre. Detta beror delvis på nya intressen, dels på dålig information om vad kontaktombudens roll egentligen är.
Kontakombuden är tänkta att fungera som föreningens förlängda armar ute i länet. Detta innebär bland annat att sätta upp informationslappar om VAS och våra aktiviteter, att tillhandahålla inbetalningskort eller värvningstalonger (som på sidan 11), och liknande.
Det har varit lite dåligt med information och utskick till ombuden från styrelsens sida, men det hoppas vi kunna förbättra.
Om du är intresserad av att vara kontaktombud i din del av länet, kontakta då någon av medlemmarna i styrelsen för mer information. Titta på baksidan för att se vilka som nu är kontaktombud.

Tillbaka  Tillbaka